Home » Inspiracija, Kolumne, Text by Mariann » Christmas shopping in Arena, by Mariann!

Christmas shopping in Arena, by Mariann!

Dok pažljivo odmotavate svoje božićne paketiće, pročitajte gdje i kako je shoppingirala naša kolumnistica Mariann, uoči božićnih blagdana!

Bilo je vrijeme da se krene ako ne u konkretan shopping, onda u window shopping.

Ako ništa drugo, da se škicne što je u ponudi i čime nas to dražesno obasipaju kolege trgovci.

Subota je ( 18.12 ) i mislim da je tjedan dana pred Božić ( a sada je već Badnjak ) prikladan trenutak da se zaputim u Arena Centar i za vas ispitam situaciju , pa da se oni koji se kojim slučajem danas, u zadnji trenutak, zateknu u Zagrebu, imaju manje nedoumica čime se darovno okititi za svoje najdraže.

Moja posjeta Areni izražena u statističkim podacima izgleda ovako:

4 puta sam viđena u Areni.

1.put premijerno na velikom danu otvaranja 5.11 (a tko uopće nije bio tada tamo? ) zatim

2.put u paketu sa izvanrednim koncertom Stinga 8.11. pa namjerno puštanje da protekne gotovo mjesec dana radi provjere promjena u ponudi bio je 3.put, a 4.put spomenuta subota 18.12. Moram priznati da je posjeta bila vezana uz ovaj članak. Vjerojatno ne bih ni kročila u centar, da nije bilo potrebe da se napiše i jedan članak o shoppingu u Zagrebu.

Neće članak biti težak za čitanje. A kad je shopping ikad bio težak?

Možda je sada božićni trenutak natovaren prekomjernim brigama što kupiti kada se već ima mnogo, kako istinski obradovati druge, a ne kupovati darove koji nama pristaju ili su jeftina jer ne želimo izdvojiti previše novaca. Darovanje takvog tipa nije teško jer se ima, a šta s onima koji nemaju? Oni zaista nemaju izbora. Jedino mogu darovati svoju pažnju i ljubav, a to je ,kada zanemarimo sve konkretne poklone jer su emocije i briga apstraktna, neuhvatljiva i neopipljiva, najvrijedniji poklon koji se može zamisliti.

A sada rez- neću nastaviti u tugaljivom tonu. Idemo natrag u shopping. U Arena Centar.

Ograničit ću se na jednu specifičnu trgovinu- meku gotovo svih Zagrepčanki dok ne stigne još veći div, švedski H&M. Ova o kojoj ću pisati prava je riznica iz koje se teško izlazi, a da potencijalni kupac ne poklekne pred teretom nesvjesne prisile shoppingiranja.

Kvalitetom i cijenom roba je daleko iznad ostalih koji kao i ona pripadaju trgovinama srednje cjenovne kategorije namjenjene prosječnoj klijenteli .

Tu su prvenstveno Mango, X-nation, Naf Naf, Vero Moda, dok bih New Yorker i Bershku, Calliope i slične stavila pod još nižu kategoriju.

Nije ni čudo, da ova kategorija najviše privlači kupce, pogotovo u nepogodnom ekonomskom razdoblju u kojem se trenutno nalazimo.

Da, Zara je ovu zimsku sezonu opako povisila svoje modne kriterije.

Sve vrvi od zamamnih i primamljivih odjevnih komada.

Pretežu sakoi, blejzeri tipičnog konjaničkog stila. Jedan dio kolekcije se čak i naziva „engleskim” budući da je to podneblje poznato po konjskim utrkama za vrijeme kojih se dame tako elegantno odijevaju i redovito nose najšarolikije, ali uvijek primjerene, šešire, ponekad i ekstravagantne kreacije koje mame poglede. Očito je također da Zara svoju maštu crpi iz životinjskog carstva, pa osim konja, imamo pse i mačke. Miau, miau!

Text by Mariann

Posted by on Dec 25 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Text by Mariann. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA