Home » Inspiracija, Kolumne, Text by Durica » Yellow dreams. No, dreams in yellow!

Yellow dreams. No, dreams in yellow!

Dođe ti da zavrtiš glavom ili da se potrgaš od smijeha. Nju morate pročitati, ona je na našem portalu must have štivo. GO DURICA!

Priznajem: volim žuto! Pritom ne mislim samo na omiljenu mi žutu boju jer ipak sam lavica u horoskopu, nego na određeni tip novinarstva koji bombardira senzacionalističkim naslovima i vijestima o svima bitnima i onima koji se takvima sami nazivaju u ovoj našoj maloj državi. Za mene čitanje takvog štiva ima točno određenu namjenu, a to su smijeh i razbibriga što rezultira onim stanjem koje se ilustrativno naziva „puštanjem mozga na pašu“.

Sve one iz tih tekstova koji se ponekad nađu u nezgodnoj situaciji kad budu javno osramoćeni, poput Simonice, nimalo ne žalim jer smatram da su oni tu zbog nas. Guraju se i samopromoviraju kad god je prilika, vape za medijskom pozornošću, a kad zagusti, bježe od novinara i objektiva fotoaparata kao vrag od tamjana. E, ne može to tako! Evo nekih od njih koji me često uveseljavaju:

Mladen Grdović – često u šali znam reći da ovaj čovjek postoji da bi mene zabavljao. Naravno, kao čitateljicu svih časopisa i portala na čijim stranicama svako malo osvane s nekom svojom neobično inovativnom pustolovinom. Bilo da se radi o pijanstvu prilikom kojeg najčešće napravi show-program iako ga nitko nije angažirao za gažu tu večer ili je riječ o još jednoj eskapadi moćnim Ferrarijem, čini mi se da Mladen svaki put ode korak dalje i u svoj dosje ispada kojima zabavlja i nasmijava javnost lakoćom ispisuje novu, uvijek kreativnu stranicu.

Pitanje koje me neprestano zaokuplja jest kako, pobogu, jedna takva spodoba dinarskog karaktera kojemu su glavni accessories dlake koje vire ispod razdrljene košulje uopće uspije zbariti nešto, što je makar naizgled, daleko iznad njegova nivoa?!! Je li to neporecivi dalmatinski šarm, neodoljiva sexy naušnica u uhu ili uglađene gospodske manire, zauvijek će ostati misterija. Sjetimo se samo kako su se oko ovog samozvanog ljepotana natezale mlada i zgodna ljubavnica koja mu je rodila dijete i atraktivna, no očito praznoglava supruga! Nevjerojatno! Mladen, kao čovjek sklon kršenju pravila, jednostavno nije mogao odoljeti nepisanom geslu muškaraca u krizi srednjih godina, a koje glasi: mlađe je slađe!

Nije ga bilo par mjeseci u medijima, ali se ne brinem ja da će ovaj narodski čovjek uskoro zauzeti svoje mjesto, a gdje drugdje, nego u rubrikama skandala iz showbiza. Isto sam tako sigurna da će odnekud izroniti neka nova mlađahna „prijateljica“, baš kao što je razbijeni Ferrari zamijenio prestižnim Jaguarom. 🙂

MLADEN, MLADEN…

Vesela ekipica: Dikolores, Vlatka i najnoviji član koji je konstantno u medijima dijelom zbog svoje prošlosti, a dijelom zbog potpuno bezveznih vijesti i vjestica o njegovoj bezličnoj osobi – Dino Bubičić!!!

Duo Dikolores nas već jako dugo zabavlja svojim prijetećim (Dikan) i kvaziinteligentnim i zakučastim izjavama (Dolores). Da ne spominjem jednu od meni najdražih scena u omiljenoj mi Latinici: Dikanovo teatralno bacanje vjenčanog prstena.
Lijepo se ovaj menage a trois prepucavao i vrijeđao, dok carica Vlatka nije odlučila podići letvicu i napisati, a što drugo nego – knjigu! „Život u raju“ je uskoro postao „vruća roba“ na svim kioscima i u knjižarama, a „spisateljica“ nije nimalo štedjela svog bivšeg supruga svjedočeći o njegovim gnusnim izjavama u bračnom krevetu, bivše prijateljice, a naravno, žestoko se obrušila i na prijateljice koje su odjednom postale ne-prijateljicama.

Imperij uzvraća udarac pa je amazonka Lambaša, nakon što je popljuvala Vlatkin rukopis i nazvala ju frustriranom i sterilnom ženom, ljutito najavila da se i ona prihvatila papira i olovke što bi uskoro trebalo rezultirati pompozno najavljivanim uratkom zvanim „Život u paklu“, i da isti neće biti odgovor na „Život u raju“.

Kako da ne, sve nas je uvjerila, baš kao i prije pola godine kad je javnost zabavljala zakukuljenim statusima na facebooku ili, pak, širenjem lažnim navoda o vlastitoj trudnoći.

Ako ništa drugo, obje imaju nešto zajedničko: vole lijepu, skupu i glamuroznu odjeću. I, naravno, nekog tko će im priuštiti tu istu. Evo nekoliko slikica meni najzanimljivijih outfita navedenih dama. Nekako mi se čine da su najpametnije dok šute i poziraju u skupoj odjeći.

Dolores je bila zaštitno lice kolekcije Marte Buzolić a Vlatka ima nekoliko lijepih  puderastih haljina.

Nego, vratimo se mi Dini poznatijem pod nazivom Mister Diler. Kao što rekoh, bio mi je potpuno nezanimljiv svojom dilerskom pa zatim i zatvorskom prošlošću, a da ne spominjem insinuiranje nekih medija da su mu draži pripadnici istog spola.

Definitivno, najdosadniji je bio kad je bio u vezi s Vlatkom i o tome ljigavio po svim javnim glasilima, još dosadniji kad se povlačio po nekakvim reality showovima gdje se spetljao s budućom životnom družicom Ivanom Paris, a onda, početkom studenog ove godine Dino je, kako je ranije najavljivao, izdao knjigu! Pravu pravcatu, znakovitog naziva „Od dilera do mistera“, uz koju je snimio editorijal u kojem pozira kao mučenik biblijskih razmjera.

I to bi bio još jedan u nizu autobiografskih uradaka domaćih samozvanih celebrityja da se u medijima brzinom svjetlosti nije pojavio ulomak koji eksplicitno opisuje misterov i Vlatkin vrući klinč u krevetu.
Bio je to predivan poklon njegovoj trudnoj supruzi Ivani koja bi uskoro trebala roditi njihovo prvo dijete. Zaista, san svake mlade supruge je da, zajedno s ostatkom države, uživa u sočnom opisu boravka suprugove alatke u ustima bivše djevojke. Vrlo decentno i odmjereno, nema što! Bubi je ovaj put bubnuo, i to dobrano!

BUBI, BUBI…

Željko Kerum – još jedan dalmatinski redikul koji, po broju ispada, slobodno može stati uz bok Mladenu Grdoviću. Između njih, doduše, postoji tek jedna malena, ali bitna razlika: Kerum je političar i kao takav bi se trebao ponašati u skladu s ozbiljnošću svoje funkcije, ali čini se da mu to nikako ne polazi za rukom. Izuzimajući sve demonstracije, kako ga je jedna novinarka nazvala, „iskričavog karaktera“, javnost je šokirao javnim priznanjem preljuba i objavom kako zbog mlađahne ljubavnice koja nosi njegovo dijete napušta dugogodišnju suprugu.

Budući da se dotad deklarirao kao konzervativan obiteljski čovjek, iznenadnu promjenu svojih životnih vrijednosti obrazložio je jednostavnom rečenicom kako i priliči jednostavnom čovjeku iz naroda:“Dogodilo se!“ Kao da ga je neka viša neobjašnjiva sila primoravala da godinama vara suprugu s kojekakvim sponzorušama, a onda je u zemlju udario meteor i posljednja u nizu je ostala trudna. Razumijemo, dogodilo se! Tko bi odolio tom zamamnom gospodinu poznatom po ultramodernoj frizuri, prekrasnim poludugim kovrčicama, svojim zaštitnim znakom kojeg se ipak nedavno odlučio riješiti ili njegovom neodoljivom frajerskom stilu odijevanja prilikom kojega je nerijetko posezao za spomenutim Grdovićevim accesoireom: crnim maljavim prsima ispod razdrljene bijele košulje?
Zasigurno je žene obarao svojim uglađenim rječnikom i elokventnošću, no istinita je ona koja kaže: svaka roba ima svog kupca! Nakon što se stišala bura u medijima, i Fani postala starom vijesti, evo ih nakon godine dana opet u žiži interesa javnosti: nagađa se da je par pred raskidom zbog Kerumove navodne nove mlade ljubavnice. Glasine su uskoro službeno demantirane, ali Fani bi ipak trebala imati na umu sljedeće: mlađa se uvijek može zamijeniti – još mlađom! 🙂

Nadamo se da niti jedan od navedenih likova u ovom tekstu, a koji još nije objavio knjigu, to neće niti učiniti! Ipak, ako slijede trendove, ne bi se začudila da se uskoro pojave naslovi poput „Od bevande do prisilne hospitalizacije“ ili „Tužna sudbina zavodničkih kovrčica“.

KERUM, KERUM…

Text by Durica

Posted by on Dec 9 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA