Home » Interview, Kolumne, Text by Durica » Be Shirty! Iva Tuđa

Be Shirty! Iva Tuđa

Razgovarali smo s dijelom modnog dvojca koji se krije pod imenom Shirty bag, dizajnericom Ivom Tuđa koja je, zajedno s modnim fotografom Belizarom Valićem stvorila brend koji će vas zasigurno oboriti s nogu! Njihove kolekcije su small&limited, stoga, želite li biti originalni i jedinstveni, drugačiji od drugih – Shirty bag je pravi izbor za vas!

Kako je došlo do vaše suradnje s Belizarom?
Belizar i ja znamo se dugi niz godina i surađivali smo i prije u raznim modnim produkcijama i snimanjima. Isti afiniteti, estetske percepcije mode te doživljaja mode i dizajna dovelo su nas do poslovne suradnje i osnivanja brenda Shirty Bag.

Što se sve može pronaći u asortimanu „Shirty bag“?

U asortimanu Shirty Baga mogu se pronaći printane majice s fotografijama Belizara Valića, torbe i nakit od vintage komponenata.

Možete li nam reći nešto o cijenama pojedinih artikala?

Cijene su primjerene i kvaliteti i dizajnu unikatnih komada Shirty Baga. Raspon cijena je dosta velik.

Kako teče proces izrade jedne „Shirty bag“ majice, odnosno, tko je zadužen za što?

Pošto su sve majice isključivo printane na principu da na njih idu autorske fotografije modnih produkcija Belizara Valića i Ive Tuđe, taj dio je gotov u startu. Sve se fotografije manipuliraju i poslije printanja se još ukrašavaju, gumbima, čipkama, epoletama…

Jeste li se već ranije okušali u ulozi modela?

Da, kao vrlo mlada imala sam ambicije i potencijala, čak sam potegla i do Milana i tamo radila showroomove, a u Hrvatskoj neke revije tadašnjih vrlo mladih hrvatskih kreatora poput Roberta Severa. No, shvatila sam već kao jako mlada da mi se moda puno više sviđa s “druge strane”.

Koje materijale koristite pri izradi torbi?

Materijali za torbe u Shirty Bagu su raznoliki, ovisi o kolekciji, godišnjem dobu…Radimo s jeansom, kožom, ali i koketiramo s krznom, zakovicama, metalima…

Gdje se mogu kupiti komadi iz vašeg asortimana?

Komadi se mogu kupiti u Cherif and Cherriyu, B.I.B.-u Vinkovcima, Gingeru u Zagrebu i u svim Bambi dućanima posebna edicija majica za djecu Shirty Bag i Bambi.

Koje je geslo vašeg brenda?

Be Shirty!

Koji tipovi žena nose vašu odjeću i modne dodatke?

Ne selektiramo žene koje ga nose. Naš brend dostupan je svima i apsolutno je šaroliko i veselo “društvo”koje ga nosi.

Iva, po struci ste diplomirana novinarka, kako ste se našli u modi?

Iako po struci diplomirani novinar, moda je oduvijek bila moj medij. Kao ribi u vodi, meni je mjesto oduvijek bilo postavljeno da budem ovdje gdje jesam.Fascinacija modom dogodila mi se kao jako maloj djevojčici i nije prestala do dan danas.Djevojčice su se igrala lutkama, a ja torbama i odjećom.

Djevojčice su čitale bajke a ja modne časopise. Na 3.-oj godini novinarstva počinjem kreirati torbe i osnivam svoj brend Iva Tuđa torbe. Počinjem raditi stylinge za mnoge časopise i modne produkcije. U meduvremenu završavam novinarstvo, ali moj izbor i ljubav ostaje moda. Uvijek moda.

Kakvi su vam poslovni planovi u budućnosti?

Stalno širenje, rast, promjene…Progresija – kako u kreativnom, tako i u poslovnom smjeru..

Text by Durica

Posted by on Dec 5 . Filed under Interview, Kolumne, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA