Home » Kolumne, Savjeti, Stil, Trendovi » Are U for Military? Again?!

Are U for Military? Again?!

Samo da rata ne bude…

Vadite stare stvari iz ormara jer military look se vratio u modu! U stvari, nije nikad ni izašao iz mode i to ponajprije zahvaljujući brojnim sukobima u svijetu koji ne jenjavaju desetljećima pa je mnogim dizajnerima stalna inspiracija.
Military se vraća svake sezone, nekad je zastupljeniji više, nekad manje u kolekcijama a namijenjen je svima koji vole masivniju odjeću ravnih linija, iz prirodnih materijala, najčešće pamuka,  s puno detalja, džepova, krupnih uzoraka, uz dodatak lanaca, pločica, kopči i dosta dugmadi.

Prije nekoliko godina, dok sam još bio dječak, ovaj stil je  bio naročito popularan i cool. Molio sam tatu da mi nađe svoje hlače vojničkog uzorka, kupio sam  jaknu istog stila i izgledao kao pravi mali vojnik.

Military uzorak je jedan od najpopularnijih modnih uzoraka ikad no i s njim oprez, kako ne biste izgledali kao da ste upravo ispali iz neke vojne brigade. Dovoljan je jedan modni dodatak ovog  uzorka ili samo jakna a na tržište dolazi u raznim bojama i kombinacijama od kojih je meni najzanimljiviji sivi jer djeluje najumjerenije.

Military stil, naravno, ne čini samo military uzorak već i razne jakne, čiji krojevi podsjećaju na kroj vojničke jakne ili činovničkih uniformi. Takve jakne i blazere  je nosio pokojni M. Jackson; oduvijek sam priželjkivao jedan takav blazer u svom ormaru ali kako ga nisam pronašao, zadovoljio sam se jaknama ovog stila.

Ovih dana radi sebe ali i vas pronjuškao sam po internetu i  pronašao more zanimljivih stvari, kapute, čizme i razne military dodatke! Neki od njih su vrlo avangardni ali i cool no još  nisam siguran da bih se usudio tako nešto nositi. No, čim skupim dovoljno hrabrosti,  možete me očekivati vani u mojim novim military krpicama! 😉

MAKE FASHION & MUSIC, NOT WAR!

Text by Dino Kalember

[vimeo id=”5456047″ w=”560″]

Posted by on Nov 28 . Filed under Kolumne, Savjeti, Stil, Trendovi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA