Home » Inspiracija, Kolumne, Text by Durica » Whatta… Mouse!!!

Whatta… Mouse!!!

Umjesto uobičajenih tračeva i ogovaranja a nakon pokazivanja najnovijih krpica koje ste nabavili evo danas zanimljive teme za subotnju špicu!!! Ovako nešto možda si trebate nabaviti kad već toliko surfate!

Svaka trendsetterica i trendsetter trebaju super cool dizajnerskog…miša!!!
U dizajnersko-mišji svijet uvodi vas tko drugi nego – Durica!!!

Ne volim miševe; ni ove što se znaju zavući iza kuhinjskih elemenata zbog kojih si prisiljen preokrenuti pola kuće naopako da bi istjerao malog gada, a nisam baš fan ni njihovih računalnih inačica . Dapače, idu mi na živce!

Razlog je vrlo jednostavne prirode; budući da je laptop moj vjerni pratitelj na svim kućnim destinacijama pa se tako se sa mnom seli sa stolca na krevet i obratno, ne pada mi na pamet da s njim selim i nekog miša, a kamoli podlogu za koju se baš pitam kud bih ju smjestila.

Zato uživam kad moj srednji prst tapka po pandanu ovih gnjavatorskih životinjica na kablovima – touchpadu!

Nekidan na fejsu vidim na profilu svoje šefice Nives status u kojem se veseli jer je dobila dizajnerskog miša. Dizajnerski miš – što je to?! Pa zar je došlo dotle da će me s polica dućana, pored dizajnerskih torbi i dizajnerskih cipela zaskakivati i dizajnerski miševi?! Molim vas, kupit ću one tamo bež krznene čizme i dajte mi i miša od istog materijala i boje da mi idu skupa! Šalu na stranu, stvarno me zanimalo o čemu je riječ pa sam odlučila istražiti to mišje tržište s potpisom. Evo što sam pronašla:


Hello, there! Dozvolite da vam se predstavim: ja sam najskuplji računalni miš na svijetu, marke Pat Says Now! Optočen sam dijamantima i zlatom i zato je razumljivo da koštam ni manje ni više, nego 26.730 dolara. Puno, kažete? Ne brzajte sa zaključcima; imajte na umu da je raspored dijamanata na meni moguće odabrati po vašoj želji, a isto tako je moguće da budem ukrašen inicijalima vašeg imena. Dijamantnim slovima, razumije se. Ha! Šta sad kažete?

Kažete da su vašem dragom apsolutno neprihvatljivi svi argumenti koje sam vam podastro kao opravdanje za svoju malo poveću cijenu? I da mu ne pada na pamet odriješiti kesu i kupiti vam mene, vjernog dijamantnog ljubimca?! Zapamtite: ako vas voli, trebao bi znati: diamonds are a girl’s best friend!

Diamond Flower computer mouse

Ako ne zna on, nađite onoga koji to zna!:)

Ekscentrični, ali vrhunski i svjetski poznati dizajner Philip Starck za Microsoft je dizajnirao neobičan miš koji se odlikuje osebujnim stilom i estetski je na viskom nivou jer je nastao kao rezultat uvjerenja da proizvodi koje koristimo u svakodnevnom životu nisu kratkotrajni proizvodi kojih ćemo se riješiti prvom prigodom već da su oni jednostavni, učinkoviti i trajni proizvodi koje koristimo, ali i uživamo u njima.

Budući da nakon dugotrajnog surfanja i nisam našla nekog mišonju koji bi mogao konkurirati dijamantnom, pažnju su mi privukli oni modeli koji liče na sve drugo osim na životinjicu kojom bi trebali biti inspirirani! Evo par najintrigantnijih:

Dizajner Andy Kourovets iz tvrtke Hot Hardwareo osmislio je miš žarko crvene boje znakovitog naziva G point, a inspiraciju je pronašao u anatomiji ženskog spolnog organa! Naravno, muškarci ga vjerojatno smatraju vrlo zabavnim i domišljatim, a oni nesretnici muškoga roda koji se dosad nisu imali prilike susresti s „originalom“, mogu se „zadovoljiti“ i okretanjem kuglice na ovoj vjernoj plastičnoj kopiji koja će sigurna sam, poslušno izvršiti ama baš svaku njihovu naredbu. I to bez da ispusti uzvik negodovanja! 😛
Na stranici BlackBookMag nalazi se popis ’11 nezaobilaznih viceva o ‘G-Point’

Ako pogledate priloženu sliku, upitat ćete se što igračka autić traži u ovom tekstu, no u pitanju je još jedan model računalnog miša, i to tvrtke Acutake, pod nazivom Extreme racing. Dizajneri su se posebno potrudili oko detalja pa je zanimljiva činjenica da na ovom malom vozilu čak i farovi svijetle!

Doduše, sumnjam da bi se ovom spravicom mogli utrkivati igdje drugdje osim na svom pisaćem stolu, no ovo je pravi poklon vašem muškarcu ako ga ikad uhvati jedna od onih nezgodnih kriza srednjih godina pa si odluči nabaviti neki bijesni sportski automobil!
Ili naganjavati kakvu jedva punoljetnu plavušicu. Umjesto toga, dajte mu da ganja ovu minijaturnu inačicu svog ljubimca iz snova i pritom mu, naravno, nikako ne spominjite da mu je ovo najbliži kontakt sa sportskom jurilicom koji će ikada uspostaviti.Oliver Rosito je za Zero osmislio miš neobičnog, ali elegantnog izgleda koji pomalo podsjeća na dio namještaja, a mene na neku čudnovato svemirsko glačalo!

Eh, ovo je nešto za mene i sve one koji su smotani i nespretni kao što sam i sama! Belkin vodootporni miš otporan je na ono što nesmotreno prolijete po njemu ili ga, ako vam se to učini potrebnim, možete jednostavno oprati ispod slavine.

Logitechov MX Air prati pokret čak i kada ga podignete u zrak!

Ako želite preplašiti nekoga, zgaditi mu jelo ili ga držati podalje od svog računala, nabavite si miš pod nazivom Body autora Chrisa Lomake i misija će biti izvršena!

Imate li pred sobom malo veći izazov u obličju znatiželjne punice, svekrve ili pak nemoguće zločestog djeteta, ovaj ručno izrađeni model je pravi izbor za vas. Ne želimo znati ime dizajnera! 😉

Text by Durica

[vimeo id=”7271089″ w=”560″]

Posted by on Nov 27 . Filed under Inspiracija, Kolumne, Text by Durica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA