Home » Inspiracija, Kolumne » Love The Rain – Trench Coats!

Love The Rain – Trench Coats!

Kako u zadnjih par godina gotovo da i nismo imali prijelazna razdoblja poput proljeća i jeseni, već je odmah zahladilo ili bi temperatura skočila za 20 stupnjeva u dva dana, nisam imala priliku za nošenje sve odjeće koje imam za takvo vrijeme. Iz sandalica bih uskočila u čizme, koje bi nosila sve do ožujka ili travnja, ako je snijeg znao iznenaditi, pa bi onda odjednom opet vadila japanke iz kutija u ormaru.

Strašno me ljutilo što su mi tanke veste, proljetne suknje i baloneri stajali u ormaru. Da, baloneri su mi najviše nedostajali! Bilo je prehladno da ih nosim kad je vani -15 stupnjeva, kad i pingvini mole za malo sunca a opet kad je došlo malo ljepše vrijeme, nije bilo potrebe za jaknama ili kaputima, već sam odmah izvadila kratke majice. Baš mi je nedostajao onaj dio godine gdje sam se mogla ogrnuti samo balonerom preko haljine ili traperica i košulje i da mi bude ugodno.

No čini se da sam ipak došla na svoje ove godine! Stigla je jesen, i to ne samo kalendarski, ona prava jesen s kišama i maglama, bez preniske temperature tipične za zimu, pa sam odmah zgrabila svoj bež baloner i pokušala nadoknaditi svo vrijeme kad ga nisam nosila. Imam ga već dvije godine i danas je isti kao prvi dan kada sam ga kupila, možda zato što ga dugo nisam nosila

Prekrasne bež boje, s duplim kopčanjem i vezanjem oko struka – potpuno je klasičan, ali upravo je on  jedan od vječnih must have komada što svaka žena mora imati. Baš kao i mala crna haljina, kvalitetan baloner jednostavnog kroja nikada Vas neće iznevjeriti.

Obožavam ga nositi na gležnjače i salonke na vrtoglavu petu – to mi se nekako podrazumijeva; ne mogu zamisliti da se ogrnem balonerom, a na nogama imam neke jednostavne balerinke ili obične ravne čizme! Pa to je grijeh! Cipela ili čizma bez pete i baloner?! Pa to je kao kava bez kofeina – strašno!!

Oduvijek sam voljela balonere, zaljubila sam se u njih još kao djevojčica dok sam gledala reklame na kojima bi prekrasne Šveđanke trčale po kiši u kariranim mantilima. Tu se rodila moja ljubav prema ovom imperativu ženstvenosti i elegancije.

Genijalno mi je što baloner stvarno ide na sve! Naravno, ovisno i o njegovoj dužini, koja posljednjih sezona varira od kraćih, onih srednje duljine ili vrlo dugih ispod kojih čak da ništa ne nosite ne bi se primijetilo!

Treba pripaziti samo da Vam suknja ili haljina koju nosite, ne viri ispod balonera jer to stvarno ne izgleda lijepo!

Ako ste odijenuli dugačku haljinu, bolje se ogrnite kraćom bundom, jaknom ili jednostavno uzmite bolero; ne mora svaki komad odjeće biti jednake dužine, igrajte se s  kontrastima, no bitno je ostaviti dojam da ste htjeli naglasiti da je haljina duža od balonera a da ne izgledate kao da ste silom htjeli ugurati i sakriti svoju haljinu ispod njega.

Ja sam fan svih modela balonera, pa i većine boja. Imam krasan crveni Mangov i Mustangov bež, sada se bacam na kupnju crnog… A mogla bih i jedan sivi, jel da?

Text by Dunja Vidak

Posted by on Nov 24 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2021 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA