Home » Inspiracija, Kolumne » Custo Barcelona – Discover The World

Custo Barcelona – Discover The World

Tijekom ranih 80-ih godina prošlog stoljeća braća Custo i David Dalmau odvažili su se na put oko svijeta, kako bi pronašli inspiraciju za svoju daljnju stvaralačku karijeru. Netko bi pomislio da će najviše izvući iz zemalja dalekog istoka ili možda Afrike, no upravo tipičan kalifornijski stil surfera, pa i psihodelični look sjevernog dijela države oduševio je braću Dalmau.

Sve na što su naišli poslužilo je Custu i Davidu kao odskočna daska zbog koje su danas stvorili ime – Custo Barcelona! Šarenilo i inovativan trend na koji su naišli bili su za njih nešto potpuno novo, nešto čega u Španjolskoj u to vrijeme nije bilo. Brend koji su prvotno lansirali dobio je naziv ‘Custo line’.

Iako modelima većinom dominiraju žive boje, koje same po sebi podižu outfit, ovakve kombinacije su nosive i kao dnevni i kao noćni look. Predivna mi je ova luda majica sa tri četvrt rukavima i kapuljačom; dekolte pokazuje sexy stranu, a boje i džepovi sa strane daju sportski štih.
Nosila bih ju uz jednostavne tamnije traperice (skinny jeans ili boy jeans) i dobre patike (nike blazerice – idealno!). Sviđaju mi se njihovi modeli (pre)dugih rukava, koje mogu prevući do prstiju ili ih naborati kod zgloba  no, ova druga majica mi je genijalna zbog boja, naravno, ali i zbog metalnih ukrasa oko ovratnika.

Haljina koju vidite, nije za svakoga – ja bih ju nosila, ali potrebno je znati to isfurati kako ne biste izgledali jeftino ivulgarno.
Treba pripaziti s nakitom i ostalim accessoriseom; naime, kako je ova haljina malo kraća  a ni dezen nije nešto ‘miran’, ne biste trebali pretjerivati s ogrlicama, narukvicama i sl.

Dovoljno je staviti male naušnice i dobru torbu u ruke, izgledat ćete odlično. Ako ćete ovako nešto nositi preko dana, molim Vas, deblje crne čarape ili dobre tajice na noge, balerinke i day look je tu.

Kako prokomentirati ove kapute? Obožavam sve što je strukirano, a ovi stoje kao saliveni. Iskreno, uzela bih sve! Jao, boje su odlične, a tek sam dezen … Mmm!!! Kad već nema trgovine u mom gradu u kojoj bi obnovila svoju garderobu Custo Barcelona potpisom, morat ću se poslužiti s online shoppingom. Živio Internet!

Text by Dunja Vidak

Posted by on Nov 20 . Filed under Inspiracija, Kolumne. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Najnovije

Best of the haute couture fashion SS2021

© 2022 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA