Home » Inspiracija » Nebo iznad Vrgorca zasjalo svjetlima letećih lampiona

Nebo iznad Vrgorca zasjalo svjetlima letećih lampiona

Vrgorčani i njihovi gosti pustili su u nebo nekoliko stotina letećih lampiona na sedmom Hair Smile-u i zaželjeli dobre želje za djecu s posebnim potrebama

Trećeg dana lipnja održan je sedmi Hair Smile u Vrgorcu. Ovogodišnji program upotpunjen je novim sadržajima pa je osim edukacijskog dijela za frizersku struku, u kojemu su sudjelovali frizeri iz tima The Barbers i Label M. Morroccanoil te tradicionalne modne revije ljetnih frizura, koju su nosila i djeca s Downovim sindromom, održan interaktivni show „Dan u laboratoriju ludog znanstvenika“ kreiran za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, u produkciji umjetničkog poduzeća „La La Land“ . U nebo su tom prilikom pušteni popularni leteći lampioni.

Ovogodišnji program vodili su voditeljica Turističke zajednice grada Vrgorca, gđa. Željka Opačak i mladi student glume koji je utjelovio Ludog znanstvenika, Miro Čabraja.

Cilj ovog projekta bio je prikupljanje donacija za udruguOsmijeh“ iz Vrgorca i Down Syndrome Centar Pula. Udruga „Osmijeh“ usko surađuje s pulskim Down Centrom jer je upravo ondje glavno sjedište u Hrvatskoj za osobe s Downovim sindromom. Donacije su se prikupljale od prodaje ulaznica za stručni dio programa te od letećih lampiona, a sav prikupljeni novac otišao je u prilog navedenoj Udruzi i Centru.

Da je projekt prošao uspješno govori činjenica da gosti željno iščekuju događaj i sljedeće godine, a djeca su se već raspitala hoće li ih ponovno posjetiti Ludi znanstvenik i njegova suradnica Mirna Ostrošić. Profesionalnost, društvena odgovornost i odlična atmosfera kojoj su pridonijeli svi sudionici sedmog Hair Smile-a dokaz su da za humanitarnost ima mjesta i u maloj sredini i da je potrebna samo dobra volja ljudi da se napravi nešto što svi pamte kao lijepu uspomenu.

 

Posted by on Jun 12 . Filed under Inspiracija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed

Najnovije

Bikini luxe

© 2018 marla-design.com. All Rights Reserved. Log in - Powered by MARLA